Monday, August 16, 2010

speedtrap


salam...
biler kita sebut jer speedtrap mesti kite trbyg abg polis ngn kamera tgh dok nyorok dlm semak smbil tgh amik gambaq kiter.tp ofcz la bkn gambaq utk glamer....
saman ekor pun kategori speedtrap la gk,beza nyer kiter tk trus dpt autograf.depa antaq jer trus kt alamat kiter.skang ni tgh kecoh psl saman ekoq.ramai yg tk puas ati cz keta kne black list.dlm kta btoi tk ble idup roadtax la.masaalah ni pun kite tk ble nk slhkn polis semata2.
undang-undang still undang2.yg kne saman ttp kne byq.bkn nyer aku nk brsikap propolis pun.
ape la slhnye klu kiter amik masa 20minit dlm mse 2bln pgi kebalai cek no keta kite.bknnyer lame pun,jap jer.....
atleast klu ade saman ble la kita kumpul duit bayaq.so tk timbul la problem saman tk sampai kt umah.klu la saman tu mmg bukan kita punya,kita ble mintak abg polis print gambaq yg depa tembak tu.klu dh trbukti keta org lain yg cuma pki no plate keta kita,kita ble dkecualikn saman tu.korang tkyh risau la,abg polis ni pun manusia gk....so depa lg tau psl undang2.
lg 1,saper2 yg dh tukar sportrim(rim sukan)ke saiz yg lebih besaq dr yg stendet,korang jgn la ingat time korang speed kt highway ikut speedometer 110kmj tu tk lebih had laju h/way...........cuba korang kira kat sini.http://www.paspeedo.com/calculator.htm
amacam?lebih kan?so kurangkn had laju,ingat org yg trsyg.klu la korang tkde org trsyg skali pun
ingat!!!org lain ade yg syg kat depa............

3 comments:

Hamzah Ian said...

ni aku hangin.. tak pasal2 ade sman antar umah bapak aku.. mmg kene la aku blk nnt.. ayoo

ana said...

setakat tak kena lagi la saman ekoq...tapi saman kopi ada la...huhuhuhu

tukang karut said...

hamzah:rilex bro,klu tu mmg bkn saman awk,g je kt balai.mesti ble settle nyer.tp klu btol,payah la.
ana:compom ke tkde?cuba cek tgk.