Tuesday, November 2, 2010

bed time story

camner tajuk aku jd bahasa owang puith nih?ahhh,lantakla....
cerita tido...ala,cm yg korang tgk dlm talibesen tuh.kan mak pak mat saleh ni bacakn citer kt ank diaorg sblum tido.

ke korang ade cdgn nk citer kt ank2 korang sblum tido?
tgkla,kdg2 cite tu once upon a time....bla bla bla....
tk pun,padaa suatu ari ade putera raja yg brnama tukang karut....bla bla bla....jumpa puteri raja yg cantik dn mereka pun brkahwin.....cm tu labih kuren.

aku pun mse kecik mak aku ade bed time story tok aku,citernyer brmula cmni.....
:
:
:
:
:
:
:
:
:

cerita mak aku

dh bakar ubat nyamuk ker blom?jgn lupe kibas tilam,gantung kelambu.
hah!..ape lg,tido la.sok nk scolah.....

yg aku pelik,apsl citer mak aku sama tiap2 mlm?

20 comments:

rATu kEBaYA said...

hehehe... betullah tu.. tu citer untuk orang melayu yg dok kampung...

klu yang dok bandar..

"jangan lupa spray ridsect, kibas2 cadar kat tilam, basuh kaki, baca doa dan terus tido.. takut pagi karang tertinggal bas sekolah lak"

Adlina Husaini said...

mak aku plak:

hah tu dah sembahyang isya' ke belum!!

..nOWa.. said...

hahahaaa!! apasal cam sama jer?

white rose said...

bed time story ye...

lunch time story xde?
aku tau...

ko dgn anak ko pun macam tu jugak ko buat...
hahahaha...

KETURUNAN!!!

Lady SharpShouter said...

huahuahuahua.bunyi sama je mcm mak aku. cuma mak aku tambah sikit, ko tido lambat kang nak kena cubit?tido tido. haha

Eyka said...

bgus2..hehehe:) n syg awk lbih n..hee^^

hehe..best cite bed story n..eyka suke!hehe..
awak thanx tw jenguk eyka gn cik domo~^^

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sib baik mak sound cam tu...
kalau dia suh ko tido kat luar umah...
mau berbed time story dengan nyamuk2 tu
hahahhah

Frodo Baggins said...

hahahhahahha
bed time stry yg angker
tiap2 mlm lak tuh
haruss lu trauma.

tp cool ... hail emak!!!

pingu_kecik said...

haha..

memang bedtime story kite same laa..
tp, version mak aku tambah siket ag..
"sape tak tido terus pas ni nanti kena amek ngan hantuu..!" sambil beliau tutup lampu..^^

Nia said...

uii,..aku suka betul dulu mak aku bacakan cerita kisah2 nabi sebelum kitaorg tido. aku tau, mesti dia berharap anak2 nya akn mencontohi sikap & tauladan nabi2..tapi aku ampeh jugak,..hmpphh!!

wan nurul hezrina abd halim said...

mak aku dier berdengkur lu..hhe..aku yg story kt dier...leyker cm2

Eyka said...

awk nk adiah an?? so awk ambik la gift eyka wat 2..hehe^^..thanx tw jadi kwn eyka..!^^ eyka ksi free ag..sory xdpat ksi domo btul!huhuhu..

Black_roses92 said...

sbb time tu hari2 skola.. haha

white rose said...

ko dgn awek eyka ade ape2 ke?
elok la...ko nak letak dia no bape?


kelako aku tengok THUNDERCATS ko tuh...
hahaha...

Eyka said...

xtkot la sb dy friendly gn manusia!hehe^^..thnx tw dtg lawat eyka ag!hehe^^

Hunny said...

Time kami kecik2, tak ada bed time stories ni...Tapi kami still happy...:)

SnowladieS said...

bedtime story? kalao omputih dye cte ..

Ain Atika Zailani said...

hahahha...nasib baik mak kau tak pesan kalau nak buang air pergi tandas...yela takut kau buang air atas tilam..ahha

biskut said...

mak aku tak cakap apa pon..sebab dia tahu aku suka tido..tak yah nak pesan2.

white rose said...

wei, kemana kau menghilang ni ha???

senyap betul...